Follow:
Teacher

Uitgaan zonder alcohol; probeer het eens!

cocktail drinks and shaker on a bar, blurry bar background

Iedereen kent de nachten met alcohol. Je drinkt één, twee of drie drankjes en het worden er steeds meer. Mensen associëren alcohol met  gezelligheid. Alcohol maakt je losser, het flirten gaat makkelijker,  je wordt zelfverzekerder,  je onderneemt sneller stappen, kletst met vreemden en de gekste ideeën komen naar boven. Een avond zonder alcohol is voor mij tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en weet je; het bevalt ook nog eens.

Wanneer begon ik met alcohol te drinken?

Ik zal eerlijk bekennen dat ik alcohol niet lekker vind. Ik consumeerde mijn eerste alcoholische drankje op mijn 14e. Veel te vroeg als je het mij vraagt, maar toch was ik nieuwsgierig en niet bewust van de gevolgen dat het zou kunnen hebben. Ik heb heel veel alcoholische drankjes geprobeerd, wc’s geknuffeld en tot het avondeten in mijn bed gelegen van de brakheid. Waarom doen tieners dat zichzelf aan? Voor het geweldige gevoel die je voor één avond hebt? Ja! Ook vinden veel mensen het lekker smaken.

Het was niet dat ik elk weekend alcohol dronk, maar als ik het deed, dan ging ik door tot ik te diep in het glaasje had gekeken.

Mijn weekenden bestonden vooral uit feesten en weer bijkomen. Ik besloot rond mijn 19e een gezondere leefstijl te creëren door meer te sporten en gezonder te eten. Ik begon stappen ook leuk te vinden zonder alcohol. Dus besloot ik maximaal één keer per vier maanden te drinken en nu, twee jaar later, drink ik zo goed als niet meer.

Hoe ervaar ik uitgaan zonder alcohol?Ga jij wel eens alcohol vrij op stap? Wil je weten hoe ik dat ervaar? Kijk dan op healthyteacher.nl

Meestal drink je thuis met vrienden een drankje en ga je vervolgens aangeschoten de stad in. Als je niet drinkt ben jij gewoon nog nuchter als je de stad in gaat en zijn je vrienden al wat verder heen.  Ik kom rond 12 uur de kroeg in en zie dat de meeste mensen al dronken zijn, of dat het stinkt naar alcohol/sigaretten of vieze poepjes.  Probeer je daar overheen te zetten en te beseffen dat je gezellig met je vrienden op stap bent. Doel van de avond is lekker gek doen, weer bijkomen van je week en genieten van elkaars gezelligheid. En wie weet ontmoet je nog interessante mensen.

 

Hoe kom je nuchter in contact met mensen?

Door een goede opening te maken; speel in op het moment, de persoon en de plek waar het zich afspeelt. Zoek gewoon oogcontact en lachen werkt vaak goed genoeg! Het gesprek komt er vanzelf wel en nuchter is het ook heel leuk. Het is iets spannender de eerste paar keer, maar hoe vaker je het doet hoe beter je wordt.

De voordelen van nuchter uitgaan?

Je bent de volgende dag weer fit. Je kunt gaan sporten of iets met je dag gaan doen. Geen bier- of wijnbuik, maar het sporten heeft ook nog eens effect! Yeah, daar zou je het al bijna voor doen. Je ontmoet een ander soort mensen en je gesprekken hebben meer diepgang en je weet ze de volgende dag nog! Verder geen brakheid (buikpijn, misselijk, hoofdpijn of moe)! Je portemonnee blijft voller dan wanneer je gaat stappen met alcohol. Je kunt net zo gek doen, want daarvoor is het een kroeg/club. Hoe vaker je dat nuchter doet, hoe makkelijker en schaamtelozer het lukt. Ik doe de gekste dansjes, maak de orgineelste openingen en je zou bijna denken dat ik er een paar op heb.

Alternatieven drankjes voor alcoholGa jij wel eens alcohol vrij op stap? Wil je weten hoe ik dat ervaar? Kijk dan op healthyteacher.nl

 • Spa blauw met citroen en limoen
 • Spa rood met citroen en limoen
 • Tomatensap (cocktailbar)
 • Biologische appelsap
 • Frisdrank
 • Alcoholvrije cocktail (bestel maar eens, is echt super lekker)

Ik heb zoveel meer energie sinds ik gestopt ben met alcohol drinken in het weekend. Mijn weekend is veel productiever en ook veel leuker. Alcohol is vaak gezellig in gezelschap met anderen en vaak is het stoppen het moeilijkste. Er is soms toch een (lichte) groepsdruk, maar als het je echte vrienden zijn accepteren ze het wel. Ze moeten wel!

Ga jij wel eens stappen zonder alcohol te drinken?

Bronnen: Foto 1, foto 2, foto 3

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

 • Reply Het begin van mijn Healthy Teacher blog - Healthy Teacher.nl

  […] Ik ben Claire, 21 jaar en ik studeer voor docent economie. In mijn vrije tijd sport ik, speel ik spelletjes (Kolonisten van Catan), houd ik van lekker koken, onderneem ik leuke uitstapjes met vrienden en sta ik graag op de dansvloer met een spa blauw citroen. […]

  24 oktober 2015 at 18:34
 • Reply Wil je weten wat voeding met je huid, haar en nagels doet?

  […] water moet je je ook beperken tot het drinken van koffie en alcoholhoudende dranken! En dan ook liever niet roken. Ja, sorry kom ik weer met iets waar je misschien ook van houdt. Toch […]

  24 oktober 2015 at 20:03
 • Leave a Reply